גדי

איך להתנהג בחקירה במשטרה

התקשרו לי אליי מהמשטרה אתמול ואמרו לי שאני צריך להגיע לתחנה ביום חמישי אחרי יום כיפור אני חושב שאני יודע למה זימנו אותי אבל אין לי שום רישום פלילי אני ואף פעם לא נחקרתי אשמח לקבל טיפים מה לעשות בחקירה

עו"ד אלון שליכטר

היי גדי, שאלה על התנהגות בחקירה במשטרה נשאלת בפורום זה רבות. למרות זאת אפרט מה מספר קווים מנחים לחקירה במשטרה. 1. מומלץ טרם חקירה במשטרה להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני על מנת לדלות את כל הפרטים המותיים טרם מסירת גרסה לחוקר במשטרה. 2. החקירה במשטרה כל הזמן מוקלטת, גם במידה והשוטר אומר לכם ש"זה לא לפרוטוקול". 3. נסו להבין במדויק במה אתם חשודים, עבירה, תאריכים אופן ביצוע העבירה שמיוחסת לכם, איזה ראיות יש למשטרה כנגדכם. 4. לא מומלץ להסכים ל"עסקאות" בנוסח תודה בעבירה ותשוחרר, לרוב המדובר בתחבולת חקירה. 5. ישנה חשיבות מאוד גדולה לגרסה אותה אתם הולכים למסור לחוקר בחקירה במשטרה, לכן יש לענות ברוגע ולא בלחץ. 6. חשוב לקרוא בסיום החקירה במשטרה את הפרוטוקול שהחוקר רשם על החקירה. 7. לא לדבר על נושא החקירה עם אף אחד מחוץ לחדר החקירות, גם אם נדמה לכם שלא מאזינים לכם. 8. לקרוא שוב את המלצה מס' 1 - להתייעץ עם עו"ד פלילי טרם החקירה במשטרה. לסיכום גדי, לצערי לא אוכל לתת מענה ספציפי לשאלה שלך במסגרת פורום זה, יחד עם זאת, מומלץ מאוד טרם החקירה במשטרה לקבל ייעוץ פרטני מעו"ד פלילי. בברכה, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373