חיים

האם לאחר חקירה במשטרה יש רישום פלילי?

זומנתי לחקירה במשטרה לפני שבועיים ומאז לא דיברו איתי. אציין כי החקירה הייתה בגלל סכסוך מתמשך בין שכנים. אני רוצה לדעת מה קרה עם התיק והאם זה השאיר לי רישום פלילי מה אפשר לעשות?

עו"ד אלון שליכטר

חיים שלום, במידה ונחקרת במשטרה כחשוד בביצוע עבירה, ככלל נפתח תיק פלילי במשטרה והוא בתחילה כסטאטוס מב"ד (ממתין לבירור דין). על מנת לדעת באיזה סטאטוס התיק שלך נמצא כעת, באפשרותך לגשת לתחנת משטרה יחד עם תעודת זהות ולהוציא את התדפיס הרישום הפלילי. שם תוכל לראות האם התיק עדיין תיק חקירה פתוח (מב"ד) או תיק משטרתי סגור (חוסר עניין לציבור / חוסר ראיות). לאחר הוצאת התדפיס רישום הפלילי (המכונת גם תעודת יושר), מומלץ לפנות לעו"ד פלילי אשר יבחן את האפשרויות למחיקת הרישום הפלילי אודתיך. העובדה כי לא דיברו איתך כשבועיים מאז החקירה, לא מעלה ולא מורידה ועל כן מומלץ להוציא את הרישום הפלילי וקבל ייעוץ כאמור. בברכה, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373