מור

מה עדיף מעצר בית או כלא?

שלום, יצאתי למעצבר בית לפני כחודש בערך. במצב הכלכלי שלי ממש ממש לא פשוט, וכן גם במצב הנפשי שלי ושל משפחתי. כפי שנראה התיק שלי די כבד ואני ארצה תקופת מאסר. יש לי המון התלבטויות, דיברתי עם אסירים לשעבר ועם עורכי דין למיניהם ורציתי לנסות גם כאן בפורום הזה לשאול האם לא כדאי לי להכנס כבר עכשיו לכלא ולנהל את הכל משם, כי בסופו של דבר אקבל את העונש ואשב בכלא, השאלה אם האם אני יכולה לחסוך את העלויות המטורפות בכך שפשוט אחזור לכלא וזהו. אנהל את התיק משם, אקבל את העונש, ארצה ואתשחרר? האם באמת יש טעם לשבת תקופה של 8 חודשים או שנה במעצבר בית ו"לבזבז" את הזמן הזה...? אשמח לקבל תשובה

עו"ד אלון שליכטר

היי מור, אנסה לענות בזהירות המתבקשת שכן איני מכיר את פרטי התיק. ככלל, במידה ויש הליך שיקומי באופק מומלץ לעשות אותו ובית המשפט יכול להתחשב בצורה ניכרת בהליך שיקומי מוצלח, ואף במקרים המתאימים לחרוג לעונש שאינו כולל מאסר. במידה והתיק קבוע להוכחות יש משמעות אסטרטגית ופסיכולגית שהתיק מתנהל כאשר הנאשם משוחרר ולא עצור. יחד עם זאת, ימי מעצר הבית אינם "נספרים" לעניין ניכוי ימי המעצר במידה ונקבעת לך תקופת מאסר. בסופו של יום עלייך לעשות את השיקולים שלך ולהתייעץ עם העו"ד שמייצג בתיק באשר לאופציות המשפטיות העומדות לרשותך ולשתף אותו בתחושתייך.. בברכה, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373