בקשת התאזרחות - פורום דיני ארה"ב - מעמד אישי

שאלה חדשה
  • לי

    נשלח ע"ילי 15:18, 18 באפריל 2013

    אני גרה בארה״ב , בעלת גרין קארד קבוע, גרושה מבעלי האמריקאי. האם אני יכולה להגיש בקשה לאזרחות אמריקאית? האם זהו תהליך שונה בתור גרושה?

    השב
  • מנהל הפורום:דפנה זיס - משרד עו"ד

    דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום,מנהל הפורום

    16:21, 18 באפריל 2013

    שלום לי,
    התקנות והנהלים בנושא ההתאזרחות בארה"ב הם מאד דינמיים ונתונים לשינויים תכופים. סביר להניח שאיבדת את זכותך להתאזרח מכוח נישואייך לאזרח ברגע שהתגרשת ממנו. יחד עם זאת, יתכן ועדיין יכירו בבקשתך אם ישתכנעו שלא היה מדובר בנישואין פיקטיביים וזאת בהתחשב באורך משך הנישואין, האם נולדו לכם ילדים בארה"ב ומה הם גילאי הילדים, וכו'.
    אני מציעה לך להתייעץ בנדון עם עו"ד שתחום התמחותו הייחודי הוא התאזרחות בארה"ב.
    בברכה,
    דפנה זיס, עו"ד מנהלת הפורום

    תגובה

הפורום עוסק בסוגיות מעולם דיני המשפחה בעלות זיקה למדינות ארה"ב. מה קורה במקרה של גירושין כאשר אחד הצדדים נשאר בחו"ל והצד השני חוזר לישראל? גירושין, מזונות, חטיפות ילדים ותיקים המתנהלים בחו"ל או בעלי זיקה למדינות ארה"ב - מה הדין האמריקאי במקרים אלו וכיצד פועלים? כאן הכתובת לשאול ולהתייעץ לגבי הליכים אלו.