שמעון

המנעות מחשיפה לתביעת ידועה בציבור

שלום רב. אני רווק ובעל רכוש (בין היתר דירה). מדי פעם יוצא שאני מכיר בחורה, ויכולים להכנס לקשר של "חברים", כלומר יש יחסים אינטימיים, והיא עשויה לבקר אצלי מספר פעמים בשבוע, אולי מיוזמתה גם לסדר לי את הבית או לקנות מצרכים ביחד, אבל ללא מעבר מוצהר למגורים בבייתי. 1. האם במקרה המתואר אני חשוף לעילת ידועה בציבור ? ולאחר כמה זמן ? 2. אם ברצוני למנוע את החשיפה, על מה עלי להקפיד ? כלומר מאיזה גבול אני חשוף ? שינה אצלי בביתי ? קניה משותפת של מצרכים ? תבין שאני לא יכול לקחת כל בחורה שאני מכיר לעורך דין... מעדיף פשוט לקבוע את הכללים כך שלא אהיה בסיכון. תודה מראש.

עו"ד יעקב בלס

שלום רב: במצב שתארת הסיכוי לתביעה כנגדך הוא סיכוי נמוך אך יחד עם זאת אני הייצי מציע לערוך הסכם באם הקשר נמשך.

שמעון

תודה על תשובתך, אבל לא הבנתי את התשובה. השאלה - מאיזה שלב מבחינת החוק, אני חשוף. אני אתאר מספר שלבים: 1. האשה לא ישנה אצלי אף פעם, ויש רק סקס מזדמן 2. האשה ואני "חברים", כלומר זוג, אבל היא גרה בדירה משלה, ונשארת לישון אצלי מספר פעמים בשבוע כשאנחנו נפגשים - כמו גם אני אצלה. ואם חשוף, אז באיזה רמה ? זה תחום אפור וכל שופט יכול להחליט מה שנראה לו ?