טל

הפרדת חשבון בנק משותף בשל סכסוך בין בני זוג

שלום רב, בשל חילוקי דעות מערכת היחסים בין הוריי התערערה וקיים מתח רב בין השניים. אבי דורש מאמי להפריד את חשבון הבנק המשותף שלהם לשני חשבונות נפרדים בטענה שהוא אינו סומך עליה. יש לציין שחילוקי הדעות בינהם אינם קשורים כלל להוצאות הכלכליות, אלא נוגעות לקשר עם הילדים. אמי חוששת מאוד ממהלך זה, שכן היא אינה מבינה כיצד הפרדת החשבונות קשורה לבעיה עליה הם חלוקים בדעותיהם. שתי שאלות ברצוני לשאול: 1) האם הוא יכול לכפות עליה מהלך זה של הפרדה וחלוקת החשבון המשותף מבלי שתסכים לכך? 2) במידה והחשבון אכן יחולק, האם המהלך עלול לפגוע בה בעתיד במידה ויחליטו להתגרש? אשמח לתשובה, תודה!

יעקב בלס , עו"ד

שלום רב אביך יכול לפנות לבנק ולעשות פעולות של הגבלת החשבון לשתי חתימות ולכן הוא יכול לכפות עליה את המהלך. לשאלתך הנוספת הרי שהפרדת החשבונות תוכל לפגוע באמך בעתיד מאחר ואביך יכול להתחמק מהתחייבויות כחלפי אמך כגון תשלומי הוצאות אחזקת הבית, מזון וכיוצ"ב.