דני

האם יש מקום לתביעת המעסיק?

שלום, לפני כחודש ימים התחילו אצלי נימולים וירידה בתחושה באצבעות 4-5 בכף יד שמאל. בבדיקת EMG התגלה שיש לי תסמונת לכידה אולנרית במרפק משמאל בצורה בינונית. כנראה שאצטרך לעבור ניתוח במידה ולא יכול שיפור בחודשיים הקרובים. השאלה שלי היא כזו: סיימתי לעבוד בחודש אוקטובר במקום עבודה שבו עבדתי פיזית והרמתי משאות כבדים במשך 10 חודשים. האם יש מקום לתביעת המעסיק למרות שהבעיה התגלתה רק חודשיים לאחר עזיבתי את מקום העבודה ?

יאיר סקלסקי, עו"ד

הפורום עוסק בדיני רשלנות רפואית ולא בדיני נזיקין באופן כללי. עם זאת, אשיב כי אין מניעה לתבוע את המעסיק רק בגלל שהתופעות הרפואיות הופיעו לאחר סיום העבודה. השאלה איננה זו אלא האם תנאי העבודה היו רשלניים באופן שגרמו לנזק שנוצר.

דני

אינני חושב שתנאי העבודה היו רשלניים,לכן תביעת המעסיק יורדת מהפרק. מה הן האופציות הנוספות שלי ? ביטוח לאומי ? או שאין טעם להיכנס לזה.