סוניה

ניתוח חוזר ותרופות לא מתאימות ?!

שלום, אני אישה בת 22, בחודש 4/2015 הפנו אותי למיון בגלל דימום קטן כשהייתי בהריון. אחרי בדיקות ראו שיש לי שילית פתח ולכן השאירו אותי באשפוז למעקב למשך חודש. הייתי במנוחב כל הזמן והיו בדיקות כל הזמן לבדיקת התפתחות העובר וראו שכל תנועה קשה גרמה לדימום. ב 5/2015 עשו לי ניתוח קיסרי, וכאן התחילה הבעיה: בניתוח ראשון הייה דימום גדול ולא הפסיק - לכן עשו את הניתוח עוד פעם דכי לבדוק מקור הדימום. אחרי ניתוח שני וכאבים ובלגן שלם המליצו להשאיר אותי במנוחה ומעקב. עבר עלי חודש קשה של תרופות ולקחתי מנות דם והרבה כאבים. בסוף שחררו אותי הביתה באמצע 5/2015 ואמרו לי שנשאר דם שמתיבש בבתן וצריך לקחת עוד תרופה למשך חודש כזריקות. תרופת הקליקסאן שהוא בפועל גורם ליותר דימום ושחררו אותי. המשכתי בתרופה ונחתי חודש עם בעיות וקאבים. אחרי סיום התרופות קמתי והתחלתי לזוז בבית ופתאום ראיתי מקות כחולות בגוף שלי אחרי בדיקות אמרו שזה דימומים. לכן עוד פעם הצטרכנו לפנות לעוד ייעוצים, בסוף התברר שבבדיקות שעשו בבית החולים מהיום הראשון שנכנסנו היה מופיע בדיקות שאני עם PTT מאורך וזה גרם לבעיות בניתוחים ולקאבים - אבל הרופאים לא התיחסו לזה. ואפילו התרופה של הקליקסאן השפיעה עוד יותר וגרמה לעוד יותר דימומים. היום אחרי בדיקות ארוכות מופיע שיש לי בעיה בפקטור 8 ואומרים באותו בית חולים שזה מההריון ואי אפשר לשלוט בזה וזה עושה לי בעיות. 1. האם אפשר לטבוע על הקאבים שעשו לי בניתוח כי לא שמו לב ל PTT מאורך והייה לי דימומיים וניתוח חוזר ופלגן ? 2. האם זה רשלנות רפואית שהמליצו על תרופה שמדממת ואני סובלת מ PTT מאורך ?! וזה גרם לעוד בעיות בהמשך! ממש צריכה את עזרתכם תודה

יאיר סקלסקי, עו"ד

על מנת לקבוע האם היה על הרופאים לערוך בירור קרשיות מלא בטרם מתן קלקסן יש להתייעץ עם רופא מומחה. במידה והתשובה היא חיובית ובמידה ויתברר שהטיפול העמיק את הבעיה וגרם לכלל התופעות מהן סבלת, אכן ניתן יהיה גם להגיש תביעה בגין רלשנות רפואית.