נעה

מה נחשבת רשלנות רפואית בניתוח אסטטי

שלום, כיום שנה לאחר ניתוח החזה שלי, בו בוצעה הרמה והכנסת שתלים, אני סבורה כי אחד מהשתלים הוחדר מתחת לשריר החזה ואחד מעליו. בסיכום ההליך הכירורגי לפני הניתוח ואחריו הוסבר לי שאת השתלים ישימו לי מעל השריר ונטען כי כך נעשה. השאלה היא, אם אני מוכיחה כי נעשתה טעות באחד השתלים והוא הוכנס מתחת לשריר האם זו נחשבת רשלנות רפואית? ובמידה ולא ואכן השתלים הוכנסו כראוי אך עדיין אני סובלת מכאבים בצד אחד וישנו עיוות, האם זה עלול להיחשב לרשלנות רפואית?

יאיר סקלסקי, עו"ד

במידה והניתוח בוצע בניגוד להסכמתך וללא הצדקה רפואית מבעוד מועד ונגרם נזק כתואה מכך ניתן להגיד כי זו רשלנות רפואית. על מנת לקבוע שבמקרה מוסיים יש רשלנות רפואית צריך לבדוק מה גרם לרופא לבצע את הניתוח באופן שונה בכל צד ומה גורם לכאבים שלך כיום. במידה ולא הייתה הצדקה רפואית לביצוע הניתוח מתחת לשריר ובמידה זוה מה שגורם לכאבים אז ניתן להגיש תביעה בגין רלשנות רפואית.