דניאל קגן

טיפול לקוי - רפואת שיניים

שלום רב , אימי פנתה לרופא שיניים בעקבות כאבים לפני כשנתיים. כפי שהתברר כיום , לאחר ייעוץ עם מספר רופאים אחרים , היא קיבלה טיפול לא מתאים והרופא פספס את הבעיה העיקרית. בעקבות כך , הבעיה נותרה ואף החמירה , וכיום היא צריכה לעבור טיפול בעלות של כ-20 אלף ש"ח. האם יש טעם להיכנס להליך משפטי נגד הרופא? תודה.

יאיר סקלסקי, עו"ד

אבחון שגוי של בעיה רפואית, כאשר ניתן לאבחן את הבעיה, זו רשלנות רפואית. רופא שאבחן את הבעיה הרפואית אך טיפל בה לא נכון או שלא טיפל בה יתכן שהתרשל בטיפול. עלות התיקון וההוצאות של הטיפולים המיותרים הם הנזק ונראה שניתן להגיש תביעה הגין רשלנות רפואית ולדרוש גם את הכאב והסבל.