רונן

זילזול במתן טיפול רפואי ועקב כך נפטר החולה

שלום אמא שלי לפני שבועיים פונתה ע"י מדא לבית חולים עם קוצר נשימה דופק ולחץ דם נמוכים מאוד בדרך מדא העביר אותה לאמבולנס טיפול נמרץ. היא הגיע לבית החולים הכניסו אותה לחדר טראומה וטיפלו בה במשך לפחות 3 שעות לאחר ששוחחתי עם הרופא נאמר לי שהיא הייתה במצב קריטי והם הצליחו לייצב אותה וכשהם יסיימו הוא יעדכן אותי לאחר כשעה אחותי נגשה לרופא בשביל להבין מה קורה כי אף אחד לא יצא לעדכן אותנו אז נאמר לה ע"י הרופא שכנראה שהיא התייבשה מאוד ובנוסף יש לה זיהום והם יעבירו אותה לחדר טיפול נמרץ לכמה ימים כי הדופק והלחץ דם שלה לא מיוצבים וברגע שהם יעבירו אותה הם יודיעו לנו ושנמתין בחוץ בנתיים לאחר כשעה שלא הודיעו לנו כלום נכנסנו בשביל לבדוק מה קורה נאמר לנו שהעבירו אותה למחלקה פנימית ה. ניגשנו למחלקה בידיעה שהיא אמורה להיות בהשגחה כי המצב שלה קשה מצאנו אותה בחדר רגיל מחוברת למוניטור וחמצן רגיל ללא השגחה ועל המוניטור הוצגו מדדים נמוכים. הרופאה נגשה אלינו בשביל לקבל מידע על עברה הרפואי של אמא שלי וסיפרה לנו שיש לה חיידק בדם ושהם עדיין לא יודעים איזה חיידק בדם ושהיא עם קוצר נשימה ולא נותנת שתן טוב ושרמת החום בגוף שלה נמוכה וכששאלנו אותה למה היא בחדר כזה ולא בטיפול נמרץ כמו שהרופא אמר קיבלנו תשובה שאין מה לדאוג המוניטור מנטר אליהם לחדר אחיות. כששאלנו מה המצב שלה אז היא אמרה שקשה והוא יכול גם להדרדר. השארתי את אחותי ובת הזוג שלי ליד אמא שלי והלכתי לקנות לאכול וכשחזרתי ראיתי את הבת זוג שלי מתווכחת עם אחות שהיא בכלל סטודנטית ובחדר של אמא שלי המוניטור מצפצף בלי הפסקה ואמא שלי מעורפלת ולא מגיבה ושכל המדדים ירדו לרמה נמוכה מאוד דופק 20. כשניגשתי להבין למה אף רופא ולא אחות לא ניגשים התשובה שקיבלתי שהם בהפסקת אוכל לאחר שהקמתי צעקות הגיעה הרופאה ואמרה לי מה נעשה היא במצב קשה ואמרתי לה את זה אני יודע השאלה שלי למה אתם לא מטפלים למה לא מחוברת למכונת הנשמה למה אין השגחה מה בגלל שהיא סעודית? בגלל שהיא קטועת רגליים אז מזלזלים? (יש לציין שאמא שלי הייתה בת 60) פתאום היא אומרת לי טוב נחבר אותה למכונת הנשמה. לקח להם במשך 10 דקות בזמן שהם עומדים במסדרון מחוץ לחדר לחשוב מאיפה להביא מכונת הנשמה בנתיים הדופק ירד ל11. ובסוף עד שמישהו זז להביא מכונת הנשמה אמא שלי קבלה דום לב ופתאום כולם נכנסו לחדר לנסות להחיות אותה ללא הצלחה. הם זילזלו בטיפול שלה ולא חיברו אותה למכונת הנשמה לב ריאה שאוליי עם הייתה מקבלת טיפול טוב והיו מחברים אותה אוליי הייתה איתנו היום. אמא שלי הייתה אישה קטועת שתי רגליים ויד אחת אבל זה לא אומר שצריך לזלזל באנשים כאלו. לפי דעתי ולפי מה שראיתי באותו יום היה זילזול ובגלל הזילזול הזה איבדנו את אמא שלנו. אני מעוניין לתבועה אותם. השאלה אם עקב כך שלא נתנו טיפול נכון וזילזלו אפשר לתבוע אותם? נכון זה לא יחזיר לי את אמא שלי אבל לפחות אוליי יתחילו להתייחס לחולים בכבוד אשמח לתשובה בנושא . תודה

עו"ד יאיר סקלסקי

שלום רב, המקרה המתואר קשה ואני משתתף בצערך אולם אני לא בטוח שזהו מקרה של רשלנות רפואית. יש לקחת בחשבון שתשובתי נשענת בעיקר על דברך אך גם על נסיון רב בהגשת תביעות ברשלנות רפואית. חולים קשים מגיעים לבית חולים מידי יום ולא את כולם מצליחים הרופאים להציל ואף לעיתים לא ניתן להציל והרופא יודע את זה ולכן נדמה לבני המשפחה שהמאמץ לא מספק. אני יכול להעריך כי הרופא שקיבל את אמך למחלקה הבין את המצב הקשה (אתה מציין שנאמר לך שהמצב קשה). אני מניח שהוא הבין שלא משנה מה יעשה הוא לא יצליח להחזיק אותה בחיים. לא תקין בעליל שלא שותפתם עד תום במצבה של אמך ובשיקולים של הרופא ובוודאי שאין זה תקין שהאחות לא הייתה בחדר (אני מניח שזה חדר ט"נ במחלקה פנימית) אך נדמה לי שגם מאמץ סביר ואף מעבר לכך לא היה מועיל. על מנת לבחון את המקרה לעומק והאם יש כאן רשלנות רפואית יש לאסוף את הרשומות ולבדוק עם מומחה ברפואה פנימית מה היה קורה אילו כן היו מטפלים בה מהר יותר או מנשימים אותה. אני לא בטוח שהפרוגנוזה הייתה משתנה. בברכה

רונן

זה לא היה חדר טיפול נמרץ זה היה חדר רגיל לחלוטין עם חולים רגילים. אפילו שמעתי את אחד האחים שטיפל בה במיון שאמר שהוא ציפה שיחברו אותה למכונת הנשמה ולא ציפו שהיא תמות. תודה על התשובה המהירה וההתייחסות.