ניר

אישור ממשרד הבריאות לייבוא קוסמטיקה לארץ

אני וחבר שותף לעסק נקים עסק המוצרים שימכרו בחנות נייבא אותם ממדינות שונות באירופה וגם מארה"ב כנראה. האם כדי לייבא ולהכניס את המוצרים אנחנו צריכים לקבל אישור גם מהמדינות שמהם אנחנו מייבאים את המוצרים משרד הבריאות שלהם וכו'- מוצרי קוסמטיקה שלא נמכרים בישראל ומה לגבי ישראל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ניר, שלום רב, שאלתך אינה בתחום הפורום, אבל בעיקרון ייבוא מוצרי קוסמטיקה טעון אישור של משרד הבריאות בארץ. משרד הבריאות דורש הצגת אישורי GMP (תנאי ייצור נאותים) ו- CFS (אישור למכירה חופשית – המעיד על התאמת המוצר למכירה בארצות היעד) מהמדינות בהן מיוצר המוצר.