משה חברוני

עסקים עם אזרח סורי במדינה שיש לישראל יחסים דיפלומטיים איתה

האם מותר לעשות עסקים עם אזרח סורי שמתגורר בעיקר מחוץ לסוריה, במדינה שיש לישראל יחסים דיפלומטיים איתה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

משה, שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה בפרטי הפרטים של העובדות, ודורשת את בדיקתן. באופן כללי, אסור לעשות עסקים עם "אויב". סוריה נחשבת מבחינת החוק כאויב, וכך גם מי שמתגורר בה. אזרח סורי שלא גר בסוריה ועסקיו אינם מאוגדים במדינת אויב, אינם קשורים למדינת אויב או מפוקחים בה או על ידי מי שמוגדר כאויב, לא יחשב כאויב אבל כדי לקבוע אם האדם הספציפי אליו אתה מתכוון נחשב כאויב על פי החוק יש לבדוק היטב את כל הפרטים הנוגעים לו.