גלית

עיסקה עם booking com, בה הוטעיתי ועתה מחוייבת לשלם קנס.

הזמנתי חדרים לחופשת הקיץ המשפחתית בתאילנד, דרך בוקינג קום. בידיעה שישנה אפשרות הביטול בחינם עד מועד מסויים. עובדה זו חשובה מכיוון שבני החייל וחבריו החיילים אמורים להצטרף לחופשה באי קוסאמוי והגישו בקשה לאישור מהצבא. התקשרתי לבוקינג ב3/7 בבוקר (11:30 , וזה מתועד), ביודעי שזה התאריך האחרון לביטול ללא תשלום. (כי החיילים שאמורים לנסוע איתי עדיין לא קיבלו את אישור השלישות הראשית. וכמובן ביניהם הבן שלי). כשדיברתי עם הנציגה בעברית היא נכנסה להזמנה שלי, ואז ׳תיקנה ׳ אותי ואמרה לי שמועד הביטול האחרון הוא ב5/7 24:00 בתאילנד ( 20:00 בארץ), ויש לי יומיים נוספים. הופתעתי לטובה אבל ביקשתי ממנה לוודא זאת שוב, כי אני זכרתי אחרת ואין לי את האישור הזמנה מודפס. היא אישרה בפניי זאת שוב. (יש להם הקלטה של השיחה הם בדקו ואימתו את דבריי). אז לא ביטלתי באותו רגע. למחרת ב4/7 (בשעה 22:00 שלנו , שזה 02:00 בתאילנד) נכנסתי למחשב לבטל וזה הוציא לי קנס של 50 אחוז. ( בשני החדרים זה כמעט 14 אלף שח קנס!). פניתי מיד לבוקינג קום כך סחבו אותי ממוצ״ש עד שני אחה״צ , (כשכל הזמן אני רודפת אחריי הטלפנים ואף אחד לא חוזר אליי). ביום ב 6/7 אחה״צ קיבלתי מייל מהם ; שפנו להנהלת המלון והם לא מוכנים לוותר על הקנס. וזהו! שאני צריכה לשלם. והם לא מייחסים חשיבות למה שאמרה נציגתם, למרות שטענותיי אומתו ושיחה זו (מוקלטת), נבדקה ואכן נאמר לי שמועד הביטול הוא ב5/7! יש לי מיילים והתכתבויות איתם שמאשרים את כל הנ״ל פשוט הטעו אותי ומתנערים לחלוטין!!! אני לא יודעת למי לפנות עם זה ומה אפשר לעשות? לדעתי, הם בהחלט מודעים לעובדה שזו הסיטואציה ולכן מרשים לעצמם להתנער כך... אין נציגות בארץ שאפשר לפנות אליה, אין מי שיתייחס לעובדה שהוטעיתי... פשוט אני כמו בת ערובה בידיהם. יש להם את כל פרטי האשראי וידם על העליונה פשוט יחייבו וזהו.. הם לא מוכנים לקחת שום אחריות על עצמם! מה אני עושה???? נשלח מה-iPhone שלי

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

גלית, שלום רב, נראה לי שהדרך המעשית היחידה היא לפנות לחברת האשראי שלך ולדרוש מהם לא לשלם את החיוב, כמובן עם הסבר מלא ומסמכים. אני מקווה שתצליחי בכך. הגשת תביעה בחו"ל תהיה יקרה בהרבה מהנזק.

יוסי

את בוקינג היום אפשר לתבעה בארץ יש להם סניף בת"א

בר

הי גלית, לצערי אני חווה בעיה דומה. האם הצלחת להתקדם בענין. אשמח אם תצרי קשר בטלפון 058-3346590