שי

אימות תעודת חוץ באנגליה

יש לי תוצאה של בדיקת מעבדה מאנגליה שהייתי רוצה להציג בבית משפט. מה הדרך הקלה ביותר לתת לתעודה תוקף? האם קיים נוטריון ציבורי באנגליה? האם עורך התעודה צריך לאשר את חתימתו אצל הקונסול בשגרירות ישראל? האם ניתן שעורך התעודה יחתום בפני עורך דין ישראלי ואותו עורך דין יופיע בפני הקונסול? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שי, שלום רב, תוצאות של בדיקת מעבדה ניתנות להגשה בבית המשפט רק כחוות דעת מומחה (כלומר לא די בתוצאות הבדיקה, אלא עורך הבדיקה חייב לתת חוות דעת שתפרט את הכשרתו וניסיונו המקצועיים, ותאשר את תוצאות הבדיקה). חוות דעת מומחה שנעשתה בחו"ל מחייבת אישור של קונסול ישראלי שמאמתת את החתימה על חוות הדעת ומאשרת שלפי חוקי המקום שבו נעשתה חוות הדעת צפוי למומחה עונש על דברי שקר הכלולים בחוות דעתו (סעיף 22 לפקודת הראיות). עליך להביא בחשבון גם שכל מומחה שתביא יידרש לעמוד לחקירה נגדית בבית המשפט. כשמדובר במומחה מחו"ל ייתכן שבית המשפט יאשר לבצע את החקירה באמצעות וידאו אך עליך להביא זאת בחשבון.