סמי

פרשנות משפט בינלאומי - כותרות, כותרות משנה, וכותרות שוליים

שלום, שאלתי נוגעת לתקפן של כותרות, כותרות משנה, וכותרות שוליים במשפט הבינלאומי. מהו תקפן? הרי במשפט הישראלי, בו את החוק כותבים קבוצה של מומחים - יש משמעות לכותרות, כותרות המשנה וכותרות השוליים. מצד שני, בפקודות, אותן המשפט הישראלי "ירש" מהמנדט, בו את החוק כותבים הנבחרים - אין משמעות יתרה לכותרות, לכותרות המשנה ולכותרות השוליים. מהי פרקטיקת הפרשנות במשפט הבינלאומי? אבקש, אם ניתןף להפנות לסעיפי הפרשנות על פיהם ניתנת התשובה, או פסיקה המקבעת את התשובה, או מאמרים הדנים בשאלה זו. המון תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

סמי, שלום רב, ראשית, ההנחות הבסיסיות בשאלתך אינן נכונות: (1) החוק הישראלי אינו נכתב על ידי מומחים אלא מתקבל בכנסת, ובמקרים רבים נוסח החוק שהתקבל שונה מזה שהוצע בתחילה. גם אם הצעת החוק נוסחה בידי מומחים (ולא תמיד זה המקרה) הרי שבדרך כלל החוק שהתקבל שונה ממנה; (2) הפקודות שהמשפט הישראלי "ירש" מהמנדט לא נכתבו על ידי נבחרים דווקא – מרביתם היו קודיפיקציה של "המשפט המקובל", כלומר ניסוח של הצטברות של הלכות שנפסקו על ידי בתי המשפט באנגליה וביטויין בחוק (למשל: פקודת הנזיקין). דווקא פקודות שאינן קודיפיקציה של המשפט המקובל, כמו פקודת החברות, נוסחו על ידי ועדות מומחים, כנהוג באנגליה. שנית, הפורום אינו מיועד להספקת עבודות מחקר משפטיות (שזה למעשה מה שביקשת)

סמי

האמת - סקרנות. אני לא משפטן ו/או סטודנט למשפטים. תודה, בכל אופן