אלונה

ירושת דירה ברוסיה ובארץ - איזה מסמכים יש להגיש ולמי והאם צריך עו"ד ברוסיה?

שלום, סבתא שלי שחיה ברוסיה נפטרה ואבי הוא היורש היחיד. היא הורישה לו דירה שלה ברוסיה והיה לה גם נכס פה בארץ. איזה מסמכים עליו להגיש ולמי? האם עליו לשכור עו"ד ברוסיה? אשמח לעזרה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום אלונה, לא כתבת אם סבתך השאירה צוואה או לא. על כל פנים, יש להוציא צו ירושה (או צו קיום צוואה) גם ברוסיה וגם בארץ. כדי להוציא צו ברוסיה רצוי שתפני לעו"ד ברוסיה. אם סבתך השאירה צוואה שנעשתה ברוסיה תזדקקי (לצורך קבלת צו קיום הצוואה בארץ) לחוות דעת עורך דין הבקי בדין הרוסי שהצוואה נעשתה על פי דרישות החוק הרוסי. את מוזמנת, כמובן, לפנות לייעוץ פרטני.