יוסי

הליך גילוי מרצון

לאחרונה שמעתי פרסומים רבים המדברים על הגילוי מרצון ורציתי לבחון את העניין, בתחילה באופן אנונימי- ברשותי כספים בחו"ל המוחזקים בבנק במדינה מסויימת. מקור הכספים - הכנסות שהתקבלו בחו"ל. רציתי לבחון כיצד עובד ההליך ועד כמה הוא בטוח? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! אכן התקשורת מלאה בפרסומים אודות גילוי מרצון. בימים אלו הולכת ומתהדקת הטבעת סביב מעלימי המס בכל העולם והפתרון הטוב ביותר הנראה באופק הינו הליך גילוי מרצון. איננו יכולים לחוות דעתו באופן מושלם לאור נתוני המקרה המעטים שציינת, עם זאת, נוכל לפרט מעט אודות ההליך ודרך הפעולה. נוהל גילוי מרצון אשר התפרסם לראשונה בשנת 2005 ולאחרונה התפרסם הנוהל החדש, מאפשר לאנשים המחזיקים כספים ונכסים בחו"ל ולא דיווחו על כך לרשות, לדווח על רכושם מרצונם האישי תוך קבלת חסינות מהליך פלילי. מדובר בהליך בטוח המגן על הפונה לגילוי מרצון, בתנאי ואכן הנישום פונה דרך עורך דין בקיא ומוחה בתחום שכן רבים המכשולים בדרך. כיום, בשונה מבשנים עברו, הרשות מחוכמת מאוד ומתורגלת בתיקים אלו ולכן ההתנהלות קשה יותר בקביעת חבות המס הסופית בכל תיק. החשיבות הגדולה ביותר בטיפול בתיקי גילוי מרצון היא הכנת התיק לקראת הפנייה לרשות. יש לבחון את מקור הכספים, חוזק ההוכחות בדבר מקורם, רווחים אשר נצברו בחשבון ועוד.. הדבר החשוב ביותר לזכור הוא כי במידה וההליך אכן מתנהל כמו שצריך ומשולם המס בגין כספים אלו, מקבל הפונה לגילוי מרצון חיסיון מוחלט מהליך פלילי בכל הקשור להליך הגילוי מרצון. בכל מקרה ספציפי ולבחינת כדאיות ההליך ופרטים נוספים אנו מזמינים אותך ליצור עימנו קשר לתיאום פגישת ייעוץ ראשוני בלא עלות בה נבחן את נסיבות המקרה ונפיק תחזית ראויה לתיק הספציפי. אנו זמינים במספר 03-5522275 או באתר האינטרנט שלנו שכתובתו www.bstaxlaw.co.il בהצלחה!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון