סמי

הפקדת כסף לחשבון הבנק

שלום, דודתי גרה בחו"ל והיא איננה אזרחית ישראל. היא מתכוונת לעלות ארצה ומכרה דירה בחו"ל. היא רוצה להעביר את הכסף אליי. השאלה שלי היא מה היא הגבלת הסכום - כך שלא אצטרך להוכיח שלא מדובר בלבנת הון. היא מתכוונת לבוא ארצה בקרוב לביקור קצר. האם עדיף להפקיד כסף מזומן ישירות בארץ? האם עדיף שהיא תפקיד את הכסף כאזרחית זרה? או שזה לא משנה? רב תודות סמי

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! הפקדת והעברת כספים מחו"ל לישראל הינה בעייתית בכל מקרה, כמובן המלצתנו הינה ביצוע העברה בנקאית מחשבון דודתך לחשבונך ולא העברת והפקדת מזומן. לעניין העברת מזומן, בגבולות ישראל מותר להיכנס בלא דיווח על כל סכום עד 100 אלף ש"ח. על סכום הגבוה מכך יש להצהיר ולמלא טופס מתאים במעבר הגבולות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון