שון

דיווח על חשבון זר במס הכנסה

שלום, ברצוני לדווח עצמאית במס הכנסה על חשבון זר. השאלה שלי לפני שאני עושה זאת, מה יש למלא בדיווח. אילו טפסים עלי להביא (אני לא מדבר על גילוי מרצון אלא על הגשה עצמית בדוח השנתי). אין לי בעיה לשלם מס על הרווחים אבל השאלה שלי על הקרן. מי קובע מה מקור קרן? האם אני בטופס ממלא ומחכה לראות אם הם יפתחו שומה/חקירה או כבר במעמד ההגשה עלי להגיש אמסכתאות כלשהם על הקרן. אין לי שום אסמכתאות. הקרן עברה מבנק לבנק וחלק מהבנקים נסגרו. אין לי צורך בגילוי מרצון בשל העלויות הגבוהות. כמו כן, בעת קבלת אישור מרשות המיסים על החשבון המדווח, איך נראה אישור זה? על מנת להראות את ההכשר לבנק בארץ האם הנוסח הוא ש חשבון x מדווח לרשות המיסים, או שמא יש אזכור על הכספים חשבון (סכומים x דווחו לרשות המיסים) תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שון שלום, לגבי הקרן – אם וכאשר תיפתח חקירה, רשות המיסים תרצה לדעת מהיכן הגיעו הכספים אל הקרן והאם שולם עליהם מס. במידה ולא יסופקו הסברים המניחים את הדעת, רשות המיסים תדרוש ממך לשלם מס על הקרן (לא ניתן לדעת מראש איזה שיעור מס יידרשו). כעקרון, באפשרותך לשלם מס לפי חישוביך האישיים למס הכנסה בדו"ח האישי (טופס 1301). אולם, הדבר לא יקנה לך חסינות מהליך פלילי ללא נקיטת הליך גילוי מרצון אנונימי. לעניין פתיחה בחקירה, הדבר לא בשליטת אף אחד ותלוי בעומס של יחידת החוקרים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון