רות אזולאי

בן יחיד, נמצא כרגע בטירונות לפני קורס מ"כים. מיועד להגנ"ש בשטחים

שלום רב, שמי רות אזולאי ויש לי בן יחיד שכרגע בטירונות , עידו לפני קורס מ"כים. בחודש הבא אמור לצאת להגנש ים ,אני הבנתי שכנראה יצאו לשטחים. שאלתי האם יש פקודת מטכל שאומרת שבן יחיד לא יוצא להגנש בשטחים? יש לציין שאני חול לב ולאחר שני ניתוחי לב פתוח ועוד שלל בעיות רפואיות. מה לעשות אני בלחץ נוראי וגם עידו חושש. אודה לתשובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

רות שלום, בפקודות הצבא קבוע כי בן יחיד אינו רשאי לשרת באיזורים מסויימים ובתפקידים מסויימים ללא אישור הורים. משאלתך, אני מסיק כי אין אישור כזה שנעשה בהסכמתכם. אכן ניתן לבצע הגנ"שים במהלך שירות צבאי אך יש להביא לידיעת מפקד ההגנ"ש והיחידה עצמה את העובדה שבנך הוא בן יחיד - יצוין כי עדיין יכול לבצע את המישמה של הגנת הישובים אך יחד אם זאת ייתכן ויוצר במקום אחר לביצוע המשימה.