גיא

אם אני אקבל אזרחות יגייסו אותי לצבא?

שלום, שמי גיא בן 25 והסיפור שלי הוא כזה.. נולדתי באוזבקיסטן, אני לא יהודי, וההורים שלי לא יהודים. ההורים התגרשו כשהייתי קטן, לאחר כשנה אמא שלי הכירה בחור יהודי התחתנה איתו וביחד הם החליטו לעלות איתי לארץ. בגיל 4 שנת 1995 עליתי לארץ יחד עם אמא ובעלה היהודי. אמא שלי קיבלה אזרחות ישראלית, ולאחר מספר שנים בעלה החדש עזב חזרה והשאיר אותנו פה. אמא החליטה לשים אותי בבית ספר דתי, מכיתה א' עד יב' באותה תקופה הייתי נחשב לסוג של לא מוגדר בארץ, לא קיבלתי שום זימון לצו ראשון לצבא ולא הייתה לי שום תעודה מזהה. בגיל 18 הלכתי עם אמא להוציא תעודת זהות וקיבלתי סטאטוס של תושב קבע. לצבא עדיין לא זימנו אותי וכבר שחכתי מזה... המשכתי ללמוד, הוצאתי תואר ראשון במתמטיקה, כיום אני עובד בחברת הייטק בתור מפתח אלגוריתמים ועברתי לגור יחד עם בת זוג בשכירות. ועכשיו שאני כבר בן 25, החלטתי להגיש בקשה לאזרחות ישראלית (מהסיבה העיקרית שאני רוצה להוציא דרכון כדיי לטוס לחו"ל ולא להסתבך כל פעם עם תעודות מעבר) השאלה שמטרידה אותי נכון לעכשיו: אם אני אקבל אזרחות יגייסו אותי לצבא?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

מבחן הגיוס הוא לפי היותך תושב ישראל ולא בהכרח נדרש כי תחזיק באזרחות. יש צורך למתן תשובה פרטנית מנומקת יותר ואם תרצה תוכל ליצור קשר עם משרדי ולתאם פגישה 1-700-555-567