דוד

האם זכות פגישה עם קב"ן עבור מלש"ב מותנית בהשלמת צו ראשון או שלב מיון כלשהוא?

בני תושב חוזר בן 25 סובל מדיכאון. במשך כחצי שנה הצבא מטרטר אותו בהליכי צו ראשון דבר שהכניס אותו לחרדה קיצונית. דרישתנו להפנות אותו לקבן נתקלה בטענה שהוא חייב לסיים את הליכי הצו הראשון כדי שיהיה זכאי לפגישה עם קבן. יש לנו חוות דעת פסיכיאטרית הממליצה שלא לגייסו לשירות צבאי. עכשיו אנחנו במילכוד כי הוא לא מסוגל להגיע להשלמת הצו הראשון עקב התקפי חרדה ומצד שני אנשי הקשר במיטב ובלישכת הגיוס טוענים שלא יזמנו אותו לקבן עד שלא יגיע להשלים את ההליך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

בעיקרון חלק מהבדיקות והליכי האבחון בצו הראשון עצמו כוללים גם אבחונים רפואיים בתחום הנפש - לכן יכול לפגוש גורם ברה"ני כבר בתוך הליכים אלה טרם סיום כלל הבדיקות.