דורית

בירור וקבלה לעבודה בתנאי של אי כניסה להיריון

הייתי בראיון עבודה במשרד מסויים ובראיון נשאלתי אם בחצי שנה הקרובה אני עומדת להיכנס להיריון. יש לי שני ילדים קטנים וזה שריאיין אותי שהיום הוא הבוס שלי אמר שהוא מגייס עובדות לטווח ארוך ושלא מתכננות היריון. אמרתי לו שאני לא מתכננת כי רציתי את העבודה אבל האמת היא שיש בתכנון עוד ילד אבל אני לא יודעת מתי א. האם מותר לשאול שאלה כזאת בראיון? ב. אם אמרתי שלא ואני נכנסת להיריון, מה הזכויות של הבוס שלי נגדי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הי דורית. שאלה מסוג זה הינה בלתי חוקית שכן היא עוסקת בנושא שהחוק אוסר אפליה לגביו, דהיינו, המעסיק לא יכול לשקול את השיקול הזה במסגרת שיקוליו אם להעסיק אותך או לא. במידה ותיכנסי להיריון בטווח של עד חצי שנה ותפוטרי, תוכלי לטעון שהפיטורים נעשו אך ורק על רקע ההיריון כפי שנאמר לך כבר בריאיון העבודה. במידה וימלא לך ותק של מעל חצי שנה, יזדקק המעסיק לאישור של משרד הכלכלה על מנת לפטר אותך ומשרד הכלכלה לא ייתן אישור לכך במידה ויסבור כי הפיטורים הם בגלל ההיריון.