בלהה

פיטורי עובדת בחופשת לידה

שלום רב, יש לי חב' בע"מ בת 4 עובדים: (אני, בעלי, סטודנט ומזכירה שבחופשת לידה) העניין הוא שעומד להסתיים חוזה שכירות המשרד ובשל מגבלות כלכליות החלטנו אני ובעלי לעבוד מהבית, אך לא לפרק את החברה! לשם כך נפטר את הסטודנט ולגבי המזכירה שבחופשת לידה אין לי כבר צורך ואין לי גם לאן להחזיר אותה (אלינו הביתה??) כיצד אוכל לפטרה? באיזה אופן עלי לפעול? אודה לעזרתך,

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

במהלך חופשת הלידה אי אפשר לפטר אותה וגם לאחר מכן יש להחזירה לעבודה ל- 60 ימים לפחות. לאחר החזרה מהחל"ד ובמשך תקופת 60 הימים יש צורך להגיש בקשה להיתר פיטורים למשרד הכלכלה, בטרם אפשר יהיה לפטר אותה.