אסתאר

פיטורי אישה בהריון בגלל ירידה בתיפקוד

שלום אני בסוף החודש השני הריוני. בגלל שאני סובלת המון מבחילות והקאות התיפקוד שלי בעבודה ירד. קראו לי לשיחה ואמרו לי שבגלל חוסר שביעות הרצון וההיעדרויות שלי ולמרות שהם יודעים שאני בהריון הם שוקלים לערוך לי שימוע ולהפסיק את עבודתי. האם הם יכולים לעשות זאת? הרי אני לא מחסירה סתם כי לא בא לי. וחצי שנה אחרונה הם כן היו מרוצים מהתיפקוד שלי מה שמחזק את העובדה שזה רק בגלל ההשפעה של ההריון עלי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

בוודאי שאי אפשר לפטר אותך בגלל ההיריון. בנוסף, מאחר והוותק שלך הינו מעל שנה יש צורך בקבלת היתר ממשרד הכלכלה על מנת לפטר אותך. מומלץ בחום להיעזר בעו"ד כדי לנהל את הליך השימוע ו/או את ההליך במששרד הכלכלה, על מנת להגדיל את הסיכוי שלא תפוטרי.