ריקי

נעדרתי עקב בדיקה שגרתית הקשורה להיריון

אני עובדת ב- 80% משרה שזאת אומרת 6.25 שעות ביום למשך 5 ימים בשבוע שבוע שעבר נאלצתי לבצע בדיקה בשל הריוני אשר נמשכה 4 שעות מ- 8:00-12:00 ולכן לא הגעתי לעבודה באותו יום כאשר הגשתי את האישור של המרפאה למעסיק , הוסבר לי שאינני יכולה לקבל תשלום כיוון שלא הייתי בעבודה פיזית ונאלצתי לצאת ממנה, כתוצאה מכך יהיה רשום לי באותו יום עבודה 6.25 שעות חוסר על חשבוני . משכורת שלי היא משכורת חודשית רגילה ולא גלובלית . מה החוק אומר בעניין, האם חייב להגיע לעבודה ולצאת ממנה לצורך בדיקה או שלא חייב להגיע וישלמו לי עד 4 שעות לפי משך זמן הבדיקה. (יש לציין שהבדיקה מנעה להגיע כלל מכיוון שנעשתה בתנאים קשים- כמו: צום ולא היה ניתן לעבוד לפניה או אחריה מבחינה רפואית) - לא נראה לי הגיוני שלא רק שאקבל כסף אף אפגע כספית.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אכן את צודקת. מגיע לך תשלום עבור שעות הבדיקה. בגין יתרת שעות ההיעדרות - חופשה או מחלה. אין שום דרישה בחוק להתייצב בעבודה באותו יום.