שולמית ברקוביץ

סטאטוס חוקי בעת שינויים

שלום רב, שינויים ארגוניים הביאו לסגירת המחלקה בה אני מועסקת ולפיטורים נרחבים (כל חבריי לצוות אינם), הייתי בין המזומנים לשימוע אולם אני בתהליך של טיפולי פוריות. לפיכך הוצע לי לשמור על מקום עבודתי, למרות שאין כבר תוכן ממשי לתפקיד אלא בראייה עתידית של פעילויות חדשות שיותנעו בחברה. במידה ואני מסרבת להצעה, האם מבחינה חוקית זה היינו הך כמו התפטרות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

מבחינת החוק סירוב להצעה לא יכול להיחשב כהתפטרות. התפטרות מצריכה אקט מפורש שמביע רצון להביא את יחסי העבודה לידי סיום. מאחר ואת בטיפולי פוריות, אם יש לך וותק של מעל חצי שנה את מוגנת מפני פיטורים ללא אישור משרד הכלכלה. במידה ומעסיקייך יחליטו להגיש בקשה לקבלת אישור כזה, אני ממליצה מאוד להתייעץ עם עו"ד לקראת ההליך.