דנה

פיטורי עובדת פרילנס בחופשת לידה

באחד ממקומות העבודה שלי טרם הלידה עבדתי כפרילנס. בימים ובשעות קבועים, ובמשרד קבוע. במשך כשנתיים. כעת אני בחופשת לידה והמעסיק אינו רוצה לקבל אותי בחזרה בטענה לקשיים כלכליים מצידו. מהם זכויותי מבחינת החוק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

מאחר ולא היו ביניכם יחסי עובד-מעסיק פורמאליים, צריך לבחון האם ניתן לטעון להתקיימותם של יחסי עובד-מעסיק בפועל והאם ניתן לטעון שהוא סירב לקבלך בגלל ההיריון והלידה. זה מצריך יעוץ מקיף עם עו"ד שעוסק/ת בתחום.