מאירה

זכאות לדמי לידה לגבר

האם ההתפטרות של אב סמוך ליציאתו לחופשת לידה עלולה לפגוע בזכאותו לדמי הלידה מהביטוח הלאומי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לא, אין קשר בין ההתפטרות לבין הזכאות לדמי לידה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הזכאות לדמי לידה אינה תלויה ואינה קשורה להתפטרות מהעבודה. שני בני הזוג צריכים לקיים את תנאי הזכאות על מנת שהגבר יוכל להחליף את האשה בחופשת הלידה.

מאירה

תודה על התשובה. העניין הוא שהתפטרתי ביום בו יצאתי לחופשת לידה כך שבזמן חופשת הלידה אני לא שכיר אצל אף אחד ואז לא ברור אם אני מקיים את תנאי הזכאות (שדורשים שאהיה עובד שכיר במקום כל שהוא או עצמאי. כלומר אני לא זה ולא זה)

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לא אני לא רואה עם זה בעייה. גם אצל נשים אין קשר בין הזכאות לחל"ד לבין הזכות להתפטר לשם טיפול בילד. התנאי הברור הוא שאשתך תחזור לעבודה ושהיא מוותרת על יתרת החל"ד שלה.