כנר

קיבלתי דמי לידה מהביטוח הלאומי ואני רוצה לדעת אם זה מה שהייתי צריכה לקבל

שלום רב, לקראת הלידה שילדתי ביוני בדקתי שיש לי 10 תלושים מתוך 14 חודשים אחרונים בכדי שאוכל לקבל דמי לידה עבור 14 שבועות. בהמשך אחד המעסיקים לא רצה לחתום לי על אחד החודשים לצורך קבלת דמי הלידה כיוון שטען שהתלוש שקיבלתי היה של פדיון חופשה ולא של עבודה בפועל. לאחרונה שלחתי באופן מקוון לביטוח הלאומי את הבקשה לדמי לידה ושלחתי גם את התלוש המדובר בכדי שיבדקו בעצמם את הענין ויתגמלו אותי באופן שהם מוצאים שנכון. כעת קיבלתי לחשבון הבנק שלי את דמי הלידה עבור 14 חודשים, מה שאומר שהם כן החשיבו את החודש המדובר. עכשיו פתאום עולה בי חשש שאולי הם עשו זאת בטעות ושאולי יבקשו ממני את הכסף בחזרה (אינני רוצה לעשות שימוש בכסף ואז לגלות שאני צריכה להחזיר אותו). האם יכול להיות שהם הביאו לי את הכסף בטעות או שהם באמת כן החשיבו את החודש המדובר? והאם יכול להיות שהם יבקשו את הכסף בחזרה. מה אתם מציעים לי לעשות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אני חושבת שאת דואגת לחינם. דמי חופשה אכן מובאים בחשבון לצורך חישוב דמי לידה, המעסיק שלך טעה, את פעלת נכון, ובא לציון גואל.