רונית

קיצור שעות עבודה בהריון

אני בהריון חודש שישי, ואני מחוייבת לעבוד 9 שע' ביום, בישיבה מול מחשב בתנוחה שקשה עלי מאוד וגורמת לי לכאבי גב קשים בסוף היום. האם רופא יכול לאשר קיצור שעות עבודה בהריון? במידה וכן האם המעסיק מוריד זאת מהשכר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

יש להתייעץ עם הרופא המטפל או רופא אורטופד או רופא תעסוקתי על מנת לבקש אישור לקיצור שעות עבודה בתקופת ההיריון. במידה ויינתן לך אישור כזה, רצוי שהאישור יהיה ע"י רופא תעסוקתי, והשלמת השעות תשולם לך מצבירת ימי המחלה שלך (ככל שעומדת לרשותך צבירה כזו).