עופר

פטור ממ"ד בקיבוץ

אני משפצת בית בקיבוץ בשל קירבה של פחות מ 40 מר למקלט נכללתי בין הבתים שקיבלו פטור מבניית ממ"ד מאושרת וחתומה הבקשה הוגשה ב יולי 2011 בשל סירבול במערכת בוועדה המקומית מסמכי ההמלצה של הפטור החתומים הגיעו לקצין פיקוד העורף בפברואר 2012 או אז יצא עדכון לחוק כי המבנה חייב להיות פחות מ 120 מ"ר וכאן נפלתי בין הכסאות האם פיקוד העורף לא מתחשב בתאריך הבקשה לפטור אלה בתאריך הגעת המסמכים אילו ? האם התקנות החדשות עודכנו בחוק ? באתר פיקוד העורף מופיעות גטיוטה לדיון האם ניתן לערער ?

עו"ד עמנואל סולומונוב

עופר שלום, פיקוד העורף מתייחס למועד הגעת הבקשה בפניו. ככל שהחלטת פיקוד העורף איננה סבירה תמיד ניתן להגיש כנגדם עתירה מנהלית.

אורלי

שלום, \ אני מעוניינת להגיש בקשת פטור מבניית ממ"ד. הבית שלי נמצא בקיבוץ, הוא כרגע 50 מ"ר, ואני מתכננת הרחבה של 60 מ"ר. כמו כן יש מקלט פחות מ-40 מטר מהדלת האחורית של הבית. האם אני בעקרון יכול לקבל פטור מבניית ממ"ד? למי אני פונה על מנת לקבל את הפטור הזה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה