סלם יחיא

תכנון ובנייה

אני מתגורר בישוב כפרי הכולל מושבים וקיבוצים היסטורית הקיבוצים שולטים במועצה האזורית ושם כמעט ולא נעשית כל אכיפה של רשויות התכנון והם מתנהלים כבעלי בית במועצה ואין מי שיגיד להם מה תעשו,לעומת זאת הם מכבידים את עולם על המושבים ובעיקר על המתיישבים הדתיים ושאינם אשכנזים,בהיותם מזוהים כבעלי דיעות ימניות ,באזור בו שוכנים הקיבוצים הנחשבים למעוזי השמאל הקיצוני, כגון גן שמואל יד חנה ברקאי,קיבוצים שהצמיחו את "מצפן" וגרועים ממנו,ושהוציאו מתוכם את החמורים שבמרגלים שפעלו למען מדינות אויב ואף נשפטו על כך. שלא לדבר על ישובי המועצה הערביים הבונים ככל העולה על רוחם ולעיתים נדמה ,שאין מדובר בעצימת עיין של הרשות רשויות התכנון במועצה אלא בעידוד מכוון. מששבקה חיים החקלאות במושבים [בשל מחסור במצעי יצור והקצאות מים שהועברו לקיבוצים באופן מפלה ומקפח בעוד שפר משפחה במושב הוקצו ביו 30 ל-40 דונם -הקיבוצים זכו לשיטחי עיבוד בין 400 ל1000 דונם. ומכסות מים ויצור בלתי מוגבלים.(התעשייש החקלאית כולה נשלטת ע"י הקיבוצים)] אזהחלו אנשי המושבים לחפש אמצעי מחיה חלופיים ובנו על מגרשיהם השוממים יחידות קטנות להשכרה ונופש וגם לזאות הם מבקשים להתאנות,פעמיים אחת בתביעת מיסים על התוספת של הבנייה, ובנסיון לגזול את כבשת הרש,למי שאינו מאנ"ש בנקיטת אמצעים מנהליים ומשפטיים. שאלתי: העובדה שהמועצה אוכפת באופן סלקטיבי את חוקי הבנייה (דבר שאינו מתיישב עם יסודות החקיקה ) האם אינו שומט את הקרקע מתחת חוקי הבנייה ,בהיותם בלתי שוויונייםומפלים ?

עו"ד עמנואל סולומונוב

שלום, התנהגות המועצה אינה שומטת קרקע מתחת לחוקי הבניה. כאשר מוסדות התכנון מתנהגים שאופן שאינו שוויוני ניתן לפנות לביהמ"ש לעניינים מנהליים בעתירה מנהלית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה