אהרן בלוקה

בניית פרגולה בשטח משותף ללא היתר. שימוש במקלט הבנין

שלום. שתי שאלות בתחום הנדל"ן. א. שכן בנה פרגולה וכן ריצף אותה, בתחום השטח המשותף של הבניין, ללא היתר וללא קבלת רשות מהדיירים. מהן הפעולות העומדות לרשותנו לאכוף את הנושא? ב. אותו שכן, הנ"ל, הפך את המקלט של הבניין למחסן פרטי. דהיינו מילא את כל המחסן בציוד פרטי שלו, ואין אפשרות או גישה לעשות כלום בתך המקלט, בין היתר גם לא שימוש בשעת חירום. מה עושים? תודה

עו"ד עמנואל סולומונוב

שלום, בניה על רכוש משותף מצריכה את הסכמת כל הדיירים. בהעדר הסכמה יהיה עליך לפנות בתביעה לביהמ"ש או למפקח על רישום מקרקעין לסילוק ידו של השכן משטח הקרקע המשותפת עליה בנה את הפרגולה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה