טלי

האם בניית דק (שנתמך על עמודים שגובהם מעל מטר מגובה הקרקע) פטורה מהיתר

לדירתנו יש מרפסת בעלת שני מפלסים: חלק מהמרפסת מצוי בגובה הסלון ובהמשך ישיר שלו, והחלק המרוחק יותר, היה שקוע כמטר וחצי מתחת למפלס הסלון (נדרשו מדרגות להגיע לחלק זה). ביצענו הגבהה של החלק השקוע באמצעות עמודים תומכים מעץ, ועליהם הרכבנו דק עץ, כך שכעת כל המרפסת הינה בגובה אחיד. אדגיש כי כל שטח המרפסת (כולל השטח שהיה שקוע) בבעלותנו הפרטית. האם פעולה זו מצריכה היתר לפי תיקון 101 לחוק התכנון הבניה? או שזה נכנס תחת "עבודות ומבנים הפטורים מהיתר בנייה", תחת הסעיף: "... חיפוי קרקע וריצוף חצר..."? האם העמודים התומכים שהרכבנו יכולים להיחשב "קירות פיתוח בגובה העולה על 1 מ'", כהגדרת הסעיף? תודה מראש!

עו"ד עמנואל סולומונוב

שלום, צר לי אך לא ניתן להשיב אלא לאחר עיון בכל המסמכים. ככל שאת חפצה את מוזמנת לפנות אלי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה