נילי

הסכם ממון על הערת אזהרה

הסיטואציה זוג נשוי שקנה דירה חדשה אשר נרשמה על שם האישה בלבד. הבעלות בטאבו על אותה דירה חדשה תירשם רק כעוד שנתיים שיסתיים הרישום של הבניין בפנקס הבתים המשותפים. כרגע נרשמה הערת אזהרה על הדירה לטובת הקונה שהיא האישה. האם האידה יכולה לעשות הסכם ממון עם בעלה על אותה הערת אזהרה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום הסכם ממון הינו הסכם הצופה פני עתיד ובו נקבעים הסדרים רכושיים המתאימים לשני בני הזוג, ומגן על האינטרסים של כל צד באופן הוגן על פי רצונם ובחירתם של הצדדים. הסכם הממון נועד להבטיח כי במקרה של סיום הקשר לא תתעוררנה מחלוקות כספיות ואחרות בין בני הזוג. חשוב לזכור כי הסכם ממון גובר על הוראות חוק יחסי ממון ולכן הצדדים יכולים ליצור לעצמם את הבסיס המתאים להם בדבר המערכת הכלכלית הנכונה בניהם. בשל אלו יכולים הצדדים להגדיר בהסכם ממון האם הרכוש האמור מהווה רכוש אישי של אחד מהצדדים או האם הרכוש יחולק בין הצדדים וכיצד והכל מתוך דאגה אחד לשני. ועל כן אין כל מניעה לגבש הסכם ממון אף בנוגע לדירה האמורה גם אם עדיין לא נרשמה בעלותה בטאבו. בהצלחה עו"ד ליאור יניר, מנהלת הפורום