ורוניקה

מגורים משותפים והסכם ממון

שלום, אמי גרה עם בן-זוגה כחצי שנה, ומשכירה את הדירה שברשותה. כעת ברצונם לקנות בית פרטי, שיהיה שייך לאמי, ולשם כך למכור את הדירה שלה ולקחת משכנתא על שמה בגובה כ500 אש"ח. המשכנתא תוחזר בחלקה ע"י השכרת יחידת הדיור שבבית ובחלקה ככה"נ ע"י בן הזוג (כ2000 שקלים בחודש). בנוסף, בן הזוג ישתתף בהוצאות החשבונות, ינהל את שיפוץ הבית וישקיע בו כאילו זה ביתו שלו. השאלה שלי היא, מה במקרה כזה ראוי להגדיר בהסכם הממון? אילו זכויות יהיו לבן הזוג על הבית שיגורו בו, אם בכלל? האם חלק מהבית יהיה שייך לו כי הוא תורם לכיסוי המשכנתא ומשקיע בו זמן ומאמץ, או שהוא נחשב כדייר? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אנסה לענות בקצרה לשאלתך בהסכם הממון יכולה אימך , בהסכמת בן הזוג כמובן, להגדיר את בית המגורים כפי רצונה . במידה ומחליטים אמך ובן הזוג כי הבית יוותר בבעלותה הבלעדית של אמך עליהם לכתוב זאת בהסכם באופן ברור. הם יכולים באותה המידה להסכים ולציין בהסכם כי ישנה חלוקה אחרת או תשלום כספי בנוגע לבית לבן הזוג. במידה ולא יחתם ויאושר הסכם בניהם, ובמידה וחלילה יפרדו דרכיהם תהא באפשרות בן הזוג לדרוש חלק מבית המגורים. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום