יפתח

הסכם ממון לפני הנישואין

אני עומד להתחתן , ברשותי ביטוח מנהלים , חסכונות של כ-40 אחוז מדירה ממוצעת ,כאשר אישתי לעתיד אין לה חסכונות . בשלב ראשון אנחנו מתכננים לגור בשכירות אולם מתכננים לרכוש דירה בעתיד בקרוב.בהסכם הממון הסכמנו לכתוב את סכום הכספים שאני מביא לחיים המשותפים שהם שלי . כאשר אנחנו נרכוש דירה, האם צריך לשנות את ההסכם ולציין בו שחלקי בדירה הוא בגובה הסכום שאני משלם או מספיק שההסכם מציין את הסכום החסכונות שהבאתי לחיים המשותפים והם שלי במקרה של גירושין , בזמן מכירת הדירה, אם וכאשר? במידה ובהסכם הממון מצוינת דירה שנרכשה ונרשמה על שנינו , אולם חלקי היה כ-40 אחוז החלק שלי במקרה של גירושין ובמקרה והדירה נמכרה בערך פחות מהסכום שנקנת בה או בערך גבוה יותר ממה שנקנתה , האם חלקי הוא החלק היחסי ממחיר המכירה של הדירה באחוזים כפי שהיו בזמן הקניה ? במקרה של חסכונות או תיק השקעות לפני הנישואין , מומלץ להשאיר את החשבון תחת שמי בלבד ולציין זאת בהסכם הממון ולא לערבב בין הנכסים וההכנסות המשותפות? תודה על העזרה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית מזל טוב בנוגע לשאלותיך , רצוי כי הסכם הממון יביא לידי ביטוי את כל ההסכמות בניכם באופן שבו אם חלילה ייפרדו דרכם ניתן יהא לקיימו באופן הטוב ביותר. לדוגמא בנוגע לדירה ניתן לציין אחוז מערכה ולציין את הסכום המקסימלי שכל אחד מכם יהא זכאי לו לאחר מכירתה. (לדוגמא - 40% ועד לסכום של ______ ₪ ) בנוגע לנכסים וכספים שנצברו במידה ומוסכם עליך ועל בת זוגתך כי כל אחד יוותר עם הכספים שהוא צבר מיום עבודתו ואילך יש לציין זאת בהסכם הממון וכמובן להותיר את הרישום כפי שהוא. יחד עם זאת יש לציין כי שימוש בכספים אלו בעבור התא המשפחתי יכולים לשנות את המצב גם באם הנושא הוסכם וצוין בהסכם הממון. בהצלחה