רבקה

האם צריך הסכם ממון גם כאשר לא נשואים?

שלום, אני חיה עם בן זוגי וחושבת כבר על השלב הבא. אינני במיוחד בעד או נגד מוסד הנישואין (לא אכפת לי אם אתחתן או לא). אינני צעירה מדי, ולכן הספקתי לצבור הון עצמי. לבן זוגי אין יותר מדי.. שאלתי היא: האם צריך הסכם ממון גם כאשר לא נשואים (אבל חיים יחד כידועים בציבור ומביאים יחד ילדים)? כלומר, האם העובדה שאינני נשואה מבטיחה לי את אותה עצמאות כלכלית שיש לי היום ואת הוני העצמי (האם מה ששלי היום, נשאר שלי גם במקרה ש?). האם ישנה דרך אחרת להבטיח את עתידי הכלכלי במצב כזה? ואם נישאים, האם ישנה דרך שהסכם הממון לא יהיה תקף אחרי X שנים? איך אני יכולה להבטיח את הוני? האם אני יכולה לנהל חשבון משלי שגם יישאר שלי לאורך השנים, לא משנה מה? מודה מראש על כל תשובה :) רבקה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אשתדל לענות בקצרה. הסכם ממון מתייחס לרצון הצדדים בכל הנושאים הקשורים להיות בני הזוג יחדיו. מכאן ניתן ללמוד כי הסכם ממון מעגן ,על פי רצון הצדדים, את הנושא הכספי, הנושא הרכושי, נושאי חינוכם ומשמורתם של הילדים וכל עניין אחר הנוגע לחיי הזוגיות אשר יכול ליצור מחלוקת בין הצדדים. ההסכם מביא לידי ביטוי את ההסכמות של הצדדים בנוגע לנושאים הללו . בין אם מדובר על זוגות נשואים או זוגות שאינם נשואים מומלץ לעגן את הנושאים השנויים במחלוקת בהסכם . ההסכם יוצר ודאות משפטית אשר תתרום לוודאות משפטית באופן שבו כל אחד מכם ידע את הצפוי בעת חלילה פרידה. בהצלחה