שי

סעיף מיוחד בהסכם ממון בין בני זוג

למנהלת הפורום שלום, לא נוח לי עם חתימה על הסכם ממון, אך כנראה לא יהיה מנוס לאור הלחצים המופעלים עליי מצד חברתי והוריה בעקיפין. שאלתי העקרונית היא - האם ניתן ומקובל, לתחום את ההסכם למעין "דמי רצינות", כלומר שלאחר נניח 5 או 6 או 7 שנים, ההסכם פג? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום לך הסכם ממון מקבל תוקף של פסק דין בבית המשפט ועל כן מעמדו הינו כמעמד פסק דין , מכאן ניתן להסיק שלא ניתן לראות בו כמעיין הבטחה לרצינות. הסכם הממון שעליו תחתמו יחייב אתכם גם אחרי 6 או 7 שנים אלא אם תהיינה נסיבות שאותן לא ניתן היה לחזות בזמן החתימה. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום

דני

אני והבת זוג שלי אנשים מסודרים לה יש בעת לי יש בית. לה משכורת מסודרת וגם לי משכורת מסודרת. היא ביקשה הסכם ממון אמרתי לה אוקי הבית שלה והמשכורת והתנאים הפנסיונים שלה והבית שלי והתנאים הפנסיונים שלי. אני שואל את הבית שלי אנחנו משכירים האם גם את זה אני מצרף להכנסה המשותפת שלנו. ומה קורה שנפרדים אני יוצא לבית ריק שאני צריך לרהט והיא ממשיכה בבית מלא ....

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום בהסכם ממון מגיעים הצדדים להסכמות בניהם. במידה והנך מרגיש כי ישנם דברים המהותיים עבורך יש להביאם לידי ביטוי בהסכם כאמור. בנוגע להשכרת דירתך, יש לבדוק כיצד לעשות זאת בפועל ולאן יכנסו כספי השכירות שכן לכל החלטה שכזו יש משמעות עתידית. כדאי להתייעץ עם עורך דין לפני הכנת הסכם הממון. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום