מיכל

הסכם ממון לאחר נישואים - פרק ב

שלום, אני ובעלי חושבים לערוך הסכם ממון, אנחנו זוג טרי ובעלי הינו גרוש+2. האם בעת האישור של הסכם הממון שלפי הבנתי נדרש אישור בית משפט, מאחר וזה הסכם שיאושר אחרי הנישואים - גם גרושתו תוזמן לדיון? לוודא שההסכם בינינו אינו פוגע בהבטחות שנתן לה? לא ברור לי כל הנושא בייחוד כאשר מדובר בפרק ב למה חשוב שאני אשים לב היות וגם אנחנו מתכננים להקים יחד משפחה ואני לא רוצה לפגוע בזכויותיי ובזכויות ילדי העתידיים האם יש לכך משמעות נוספת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אין ספק כי חשוב לערוך הסכם ממון . ההסכם אשר יקבל תוקף של פסק דין ייתר דיונים בערכאות השיפוטיות במידה וחלילה יבוא הנישואין לסיומם. ניתן לשער כי בין בעלך לבין גרושתו קיים הסכם או לחילופין פסק דין אשר קובע את זכויותיה של הגרושה. בית המשפט לא יזמן את הגרושה וזאת בשל העובדה כי ההסכם הינו בינך לבינו ולא בין בעלך לבין גרושתו. כאשר מכוננים הסכם ממון ישנה חשיבות לצפות פני עתיד ולהגיע להסכמות אשר יחולו בעוד תקופה ארוכה (אם חלילה תאלצו לאכוף אותו) חשוב ביותר להגיע להסכם ממון אל תוותרו על כך. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום