אלינור לוי

עיכוב משלוח ליפסטיקים במכס

שלום רב, אני מייבאת מוצרי קוסמטיקה של מותגים מובילים כבר תקופה. לפני מספר ימים התקשרו אליי מהמכס ואמרו לי שמשלוח הליפסטיקים מעוכב כיוון שיש חשש שהמוצרים בו מזויפים. מה עלי לעשות? תודה, אלינור

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

אלינור שלום, על פי פקודת המכס, למכס סמכות לעכב טובין שיובאו לישראל, שעל פי בדיקתם, נראה כי מפירים סימני מסחר שמוגנים בישראל. נציגי המכס מחליטים האם ינקטו במקרה זה ב"הליך קצר", לפיו תישלח הודעה לבעל הסימן כי הטובין מעוכבים ותינתן לו ארכה בת 3 ימי עבודה להודיע למכס באם מדובר בטובין שמפירים את סימן המסחר שלו, שאז יושמדו על ידי המכס ובאם לאו, שאז ישוחררו על ידי המכס, או "בהליך ארוך" לפיו תישלח הודעה לבעל הסימן כי הטובין מעוכבים ותינתן לו ארכה להגשת תביעה כנגד היבואן, באם ירצה בכך. הבחירה בין "הליך קצר" לבין "הליך ארוך"תלויה לרוב בכמות הטובין שעוכבו. בברכה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס