מיכל

תוקף סימני מסחר אז והיום

שלום, מעוניינת לדעת בבקשה לכמה זמן ניתן סימן מסחר ולכמה זמן ניתן כל חידוש בעבר והיום. להבנתי בעבר היה ניתן הסימן ל7 שנים וכל חידוש היה ל-14 שנים והיום סימן ניתן לעשר שנים וכל חידוש לעוד עשר. אשמח לדעת האם זה נכון ואם כן ומתי חל השינוי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

שלום מיכל, כיום, תוקף של סימן מסחר הוא לעשר שנים. לאחר תקופה זו ניתן לחדשו לתקופות נוספות של עשר שנים כל אחת, בכפוף לתשלום אגרה מתאימה. עד שנת 2003 תוקפו של סימן מסחר היה ל-7 שנים וכול חידוש של הסימן היה ל-14 שנים. הפקודה תוקנה עם הצטרפות ישראל לפרוטוקול מדריד. בברכה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

מיכל

כלומר עד 2003: 7 +14 מ2003: 10+10? יש תאריך ספציפי לשינוי? ישראל לא הצטרפה לפרוטוקול ב2010?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

היי מיכל, אומנם ישראל הצטרפה רשמית לפרוטוקול מדריד ב-2010, אך קדמו לכך תיקוני חקיקה שהתקבלו החל משנת 2003 שנועדו לאפשר את שינוי שיטת הרישום בישראל, בהתבסס על הפרוטוקול. תיקון מס' 5 לפקודה שתיקן את תקופת ההגנה על סימן המסחר, התקבל ב- 6.8.2003. על פי חוזר רשם סימני המסחר שהוצא בעקבות תיקון זה, כול סימן שנרשם לאחר תאריך זה, ו/או אושרה בקשה לחידושו לאחר תאריך זה, תוקף הסימן ו/או תקופת החידוש הינו 10 שנים. בברכה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס