אייל

סימני מסחר - על מה ניתן לקבל

שלום, על מה ניתן לקבל סימן מסחר בארץ? האם את גם מתמחה במדגמים? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

שלום אייל, כעיקרון, סימן מסחר ניתן לרשום על מילה, צירוף של מילים, צירוף של אותיות, צירוף של סימנים או בכל עירוב ביניהם, המשמש לזהות את המוצר או השירות אותו מוכר בעל הסימן ללקוחותיו. סימן מסחר יכול שיהיה אפילו בלא כיתוב כלל, אלא רק עיצוב גרפי מוגדר וברור ואפשר שיהיה מילה או מילים המאפיינות את המוצר עליו הוא מגן. על הסימן להיות "בעל אופי מבחין" (כלומר – שהציבור יעשה קשר בינו לבין המוצר לעומת מוצרים אחרים מאותה קטגוריה. שיהיה בו כדי להבחין בין מוצרים של בעל הסימן למוצרים מתחרים). עם זאת, רשם סימני המסחר רשאי לסרב לרישום סימן מסחר אם ,בין היתר, מדובר בסימנים הפוגעים במוסר או בתקנת הציבור או להטעות הציבור. לגבי רישום מדגמים- אתה יכול לפנות למשרד עורכי הפטנטים של קבוצת לוצאטו בעניין זה וישמחו לעזור לך. בברכה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

אייל

ניתן להגן בארץ על ריחות, צלילים וכדומה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

היי אייל, פקודת סימני מסחר מאפשרת רישום של צליל כסימן מסחר אך קיימת בעייתיות בהגנה על ריחות כזכויות קניין רוחני באופן כללי בישראל ולידיעתנו, טרם נרשם סימן מסחר על ריח כלשהו. איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס