אפרת

סימן מסחר לאומי ובינלאומי

שלום, כמה שאלות קצרות ברשותך: 1. האם יש הגבלה על מספר הסיווגים בהם נתין לסווג סימן באותה הבקשה? לאומי ובינלאומי? 2. האם ניתן להגיש בקשה לסימן מסחר בינלאומי גם בחלוף יותר מחצי שנה מתאריך הגשת הפטנט במדינת המקור? 3. מה צריך לצרף מבחינה חזותית בהגשת סימן מסחר תלת מימדי? 4. מתי מתפרסמת לראשונה בקשה לסימן מסחר? (פרסום הכולל את הסימן עצמו). תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

היי אפרת, להלן תשובותיי לשאלותייך: 1. בישראל, אין הגבלה על מספר הסיווגים פר בקשה (בקשה לאומית). עם זאת, בבקשה בינלאומית, קיימות מספר מדינות בהן ניתן להגיש בקשה אחת בסוג אחד בלבד. יצויין, שהוספת סוג כרוכה בתשלום אגרה נוספת, בכול מדינה בה הוגשה הבקשה. 2. ניתן להדגיש בכול שלב הרחבה לסימן לאומי לכול אחת מהמדינות החברות בפרוטוקול מדריד, עם זאת, הגשה לאחר יותר מחצי שנה לא מעניקה את ההגנה ממועד הגשת הבקשה המקורית (דין קדימה). 3. בישראל, הרשם דורש הודעה של המבקש שהסימן הוא סימן תלת מימדי, כמובן שדמות הסימן צריכה לשקף את היות הסימן כזה. 4. ככלל, בקשה לרישום סימן מופיעה במאגר סימני המסחר זמן קצר לאחר הגשתה כך שכול מי שמחפש את הסימן יכול לאתר אותו במאגר. פירסום בקשות לצורך התנגדויות ביומן סימני המסחר מתבצע ביום העסקים האחרון של חודש בו הסימן קובל לרישום. בברכה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס