ריקי

רישום סימן מסחר הכולל תמונה של דוגמנית

שלום, ברצוני לקדם מותג מסוים באמצעות קמפיין שיווקי בו תופיע דוגמנית מוכרת ומוצר חדש. אני מעוניינת ליצור קונספט המקשר בין דמות הדוגמנית לבין המוצר באופן שיהווה סימן מסחר. האם ניתן לרשום סימן מסחר שכולל צילום של דוגמנית? תודה, ריקי

עו"ד ניב מורן

ריקי שלום רב, בפקודת סימני המסחר נקבע שרשם סימני המסחר רשאי לסרב לרישום סימן מסחר הכולל תמונתו של אדם. עם זאת, ניתן יהיה לרשום סימן מסחר הכולל תמונה של אדם, ובכלל זה דוגמן/דוגמנית, אם האדם המצולם נתן את הסכמתו לרישום הסימן. חשוב לציין, שמלבד ההסכמה של המצולם, הסימן צריך להיות כשיר לרישום גם בהתאם לייתר הוראות הפקודה, ובכלל זה עליו להיות בעל אופי מבחין. כלומר צרכנים צריכים להיות מסוגלים לזהות ולקשר את תמונת הדוגמנית למוצר או מוצרים ספציפיים מאותו המקור. לכן, אם מדובר בדוגמנית מוכרת שהופיעה בעבר בקמפיינים שיווקיים שונים למוצרים ממקורות שונים, ייתכן והרשם יתנגד לרישום בשל העדר אופי מבחין. כמו כן, הרשם רשאי לסרב לרשום סימן הכולל תמונה הפוגעת או עלולה לפגוע בתקנת הציבור, למשל תמונה שמבזה נשים, פוגעת ברגשות דת או מעודדת אלימות. לקבלת ייעוץ פרטני בקשר לרישום סימן המכיל תמונה אנו ממליצים שתפני לעו"ד המתמחה בתחום. בברכה, ניב * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס