פנחס

אחריות בעלים של סימן למוצר פגום שמופץ על-ידי מורשה

שלום, האם בעלים של סימן רשום אחראי על מוצרים שמפיץ גורם אחר שהוא בעל רשיון שימוש באותו סימן? לדוגמה, האם אפשר לתבוע בעלים של סימן מסחר שנתן רישיון לאחרים להטביע את הסימן שלו על מוצרים שהם מפיצים, והתגלה שהמוצר שהם מספקים הוא פגום?

עו"ד ניב מורן

עפ"י חוק חוק האחריות למוצרים פגומים, תש"ם-1980, בעלים של סימן מסחר בהחלט יכול להימצא אחראי לנזקים שגרם מוצר פגום שסומן בסימנו המסחרי. כדי לצמצם את הסיכונים הכרוכים במתן רשות לאחרים להשתמש בסימן מסחר באופן שעלול להטיל אחריות או חבות על הבעלים של אותו סימן, מומלץ לערוך הסכמי רישיון מפורטים הכוללים התחייבות לשיפוי וחובת ביטוח מצד מי שמשתמש בסימן בפועל. בברכה, ניב * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס