אריק

ייבוא של בובות הדומות לדמויות סדרת טלוויזיה לילדים

שלום, האם זה חוקי לייבא בובות הדומות לדמויות של סדרת טלוויזיה מוכרת לילדים? ברור שעל האריזה או על הדמות לא יופיע סימן המסחר של הסדרה או שם הדמות בסדרה. האם יש איזושהי מגבלה לייבא את המשלוח מבחינת המכס?

עו"ד ניב מורן

אריק שלום רב, משאלתך אני מבין שלא מדובר בייבוא מקביל של מוצר מקורי אלא במוצר שהוא למעשה חיקוי של הדמויות המוכרות מסדרת הטלוויזיה. לכן, ראשית אבקש להבהיר שרבים סוברים בטעות שהמכס מעכב רק סחורות שנושאות סימני מסחר, ולכן, אם על הסחורה המיובאת לא מופיע הסימן של היצרן המקורי אז אין בעיה לייבא את המוצר. זוהי טעות. במקרים רבים המכס מעכב סחורות שמפרות לכאורה זכויות יוצרים ולא רק סימני מסחר. אלו אומנם משלוחים קשים יותר לאיתור, אך כשמדובר בדמויות מוכרות, סביר להניח שהמכס יעכב את המשלוח ויודיע לבעל הזכות על עיכוב הטובין לצורך נקיטת הליכי אכיפה. עוד חשוב לזכור, שסימני מסחר יכולים להיות גם על הדמויות עצמן. חברות תוכן רבות נוהגות להגיש לרישום סימנים לא רק על שם הדמויות אלא גם על החוזי (הדמות) שלהן. במקרה כזה יהיו למוצר כמה שכבות הגנה (זכויות יוצרים וסימני מסחר). גם אם המכס לא איתר את המשלוח כהפרה והתיר את כניסת המשלוח לשוק, בעל הזכויות יכול לפעול להגנת זכויותיו בהגשת תביעה לבית המשפט בעילה של הפרת זכויות יוצרים, הפרת סימן מסחר, גניבת עין, עשיית עושר וכו'. בברכה, ניב * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס