דן

רישום סימני מסחר חדשים

שלום רב רציתי לדעת מהי העלות לרישום סימני מסחר? כמה זמן הולך ההליך? תודה

עו"ד ניב מורן

דן שלום רב, עלות הגשת בקשה לרישום סימן מסחר מורכבת משני רכיבים: (1) אגרות רשם סימני המסחר, (2) עלות שכ"ט עו"ד. אגרות רשם הן קבועות כאשר כיום האגרה עבור הגשת בקשה לרישום סימן מסחר אחד, בסוג סחורות / שירותים אחד היא 1,606 ש"ח, ועבור כל סוג סחורות / שירותים נוסף 1,206 ש"ח. האגרות מפורטות ב-https://ecom.gov.il/counter/general/homepage.aspx?counter=14&catalog=1&category=trademarks&language=he. שכ"ט עו"ד משתנה ממשרד למשרד כאשר בדרך כלל יש עלות עבור הכנת הבקשה ועלות עבור התמודדות עם דוחות הבחינה (דוחות סירוב זמניים) שיכול ויוציאו בוחני מחלקת סימני המסחר בשלב הבחינה. חשוב להבין שרישום סימני מסחר זה התמחות ייחודית ולא כל עו"ד מתמחה בתחום. לכן, כדאי להסתייע במשרד שמתמחה בתחום ולאו דווקא לקחת הצעת מחיר זולה ממי שאינו מומחה, שכן טעות בניסוח הבקשה עלולה לעלות ביוקר רב מאוד למבקש הסימן בשל פגיעה בהיקף ההגנה הניתנת לסימן או דחיית בקשתו לרישום. הליך הרישום: לאחר שמוגשת בקשה לרישום סימן מסחר, הבקשה ממתינה לבחינה בין 15 ל-18 חודשים. בנסיבות מסוימות, ניתן לבקש בחינה מזורזת (על אתר) שמקצרת את זמן ההמתנה לעד שישה שבועות, ועפ"י רוב הבחינה נעשית בתוך כמה ימים. כשהבקשה נבחנת יכולים בוחני מחלקת סימני המסחר להוציא לבקשה דוח בחינה (הודעת סירוב זמנית) ובו הם ינמקו, בהתאם לעילות בדין, מדוע הסימן אינו כשיר לרישום. למבקש הסימן יינתנו שלושה חודשים להשיב לדוח הבחינה (ניתן לארכה) לאחריהם יכולה המחלקה להוציא דוח בחינה נוסף או לקבל את הסימן לפרסום. זמן הבחינה מוגבל לשנתיים מיום הוצאת דוח הבחינה הראשון. לאחר שנתיים או שהסימן מקובל לפרסום או שהסירוב הופך מוחלט. בקשה שקובלה לפרסום, תפורסם ביום העסקים האחרון של אותו החודש, ולציבור ינתנו שלושה חודשים להגיש התנגדות לרישום הסימן. אם לא הוגשה התנגדות, בתום שלושה חודשים הרישום יהפך לסופי. אנו ממליצים לך לפנות לעו"ד שמתמחה בתחום כדי לקבל הצעת מחיר פרטנית וכן ייעוץ לגבי כשירות הסימן לרישום. בהצלחה. ניב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס